Opvang kinderen

Structuur, aandacht en plezier!

Op ‘t Paradijs bieden wij verschillende soorten opvang voor kinderen en jongeren in het Autisme Spectrum of eventueel andere diagnose. In groepen zitten ze met leeftijdsgenootjes en worden de sociale vaardigheden ontwikkeld en als ze ouder worden hun zelfstandigheid.

Verder bieden wij ook individuele begeleiding, begeleidend paardrijden en onderwijsbegeleiding aan kinderen die (deels/tijdelijk) niet naar school kunnen.

We hebben deskundige hbo begeleiders die SKJ geregistreerd zijn en jaarlijks bijscholing krijgen. Dezelfde vaste begeleiding staat altijd op de groep, dat is erg belangrijk voor ons. Bovenal wordt gekeken naar de behoefte van het kind en wordt er aan hun doelen gewerkt.

De kinderen staan hier in contact met mens, dier en natuur.

Graag maken wij kennis met u en uw kind om te kijken naar de mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Woensdagmiddag 5-12 jaar

We ontvangen kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar. Eens in de veertien dagen komen de kinderen op de boerderij om te spelen en begeleiding te ontvangen. Zij worden ingedeeld in twee groepen op basis van hun leeftijd. De middag begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

In ons programma benadrukken we de mogelijkheden van kinderen. De kinderen krijgen de ruimte om zichzelf te zijn en te spelen zonder te ‘moeten’. Zij leren in een rustige en ruimtelijke omgeving over het boerderijleven, over de omgang met dieren en met elkaar. De kinderen ontdekken hun hobby’s en bouwen aan hun zelfvertrouwen. Naast vaste taken en activiteiten zijn er momenten waar kinderen zelf mogen kiezen wat ze willen doen. Bijvoorbeeld rijden met de skelter, spelen in de boomhut, spelletjes doen, een speurtocht houden, trampoline springen, schommelen en op de hooizolder spelen.

Woensdagavond 12-18 jaar

In de kookgroep leren tieners rond de 13 tot 16 jaar vaardigheden in het samenstellen en maken van een maaltijd. Ze leren o.a. een planning te maken, samen te werken en taken te verdelen. Eerst samen koken en dan gezellig samen eten. De leiding stuurt bij waar nodig, maar de tieners doen het vooral zelfstandig. De kookavond begint om 17.30 en eindigt om 20.30 uur.

Weekendopvang 6-18 jaar

We hebben op dit moment vier weekendgroepen, ze zijn ingedeeld op leeftijd. Elke groep komt 1x in de maand van vrijdagavond 19.00 tot zondag 16:00 bij ons logeren. Er zijn in totaal 10-11 logeerweekenden per jaar. Er zitten 10 kinderen in 1 groep.

Er is altijd vaste begeleiding op de groep aanwezig, waar 2 hoofdbegeleiders elkaar afwisselen. Dit is voor ons erg belangrijk dat 'dezelfde gezichten' er altijd zijn, voor de structuur en veiligheid.

We werken met een vast programma waarbij met elkaar gegeten wordt, dierentaken en corveetaken worden gedaan, maar er ook ruimte is om sociale vaardigheden te ontwikkelen en natuurlijk ontspanning.

Zaterdaggroep

Een keer in de twee weken bieden wij zaterdaggroep. We hebben twee groepen en de kinderen worden ingedeeld op basis van leeftijd. Er zitten ongeveer 10 kinderen in een groep. De zaterdaggroep is van 10.00-16.00. Er wordt samen gespeeld, gekookt, boerderij klussen gedaan en dieren gevoerd. We hebben een groot erf waar de kinderen zich met verschillende dingen kunnen vermaken. Om 12.30 wordt er samen geluncht.

Er wordt gewerkt aan sociale vaardigheden, ontspanning en zelfstandigheid. We werken met doelen met de kinderen en er is vaste professionele begeleiding aanwezig die de kinderen voldoende aandacht geven.

Individuele begeleiding

Verder bieden wij individuele begeleiding doordeweeks en op zaterdag. We bekijken per kind hoeveel begeleiding er nodig is en waarvoor. Wij passen ons graag op het kind en de behoefte aan. We bieden ontspanning, onderwijs, begeleidend paardrijden en ook individuele begeleiding binnen een groep.

Graag maken wij een afspraak met u om te kijken naar de mogelijkheden.