Dagbesteding volwassenen

Beschermd werk

Van maandag t/m vrijdag bieden wij beschermde werkplekken voor volwassenen op onze boerderij. Deze groep is voor deelnemers tussen de +-20 en +-70 jaar met psychische of psychiatrische klachten zoals bijvoorbeeld depressie, autisme, alcoholverslaving, angststoornissen, eenzaamheid, laagzelfbeeld. Ook komen er deelnemers die een werkervaringsplek zoeken na dat ze langdurig ziek of ‘uit de running’ zijn geweest wegens bijvoorbeeld een burn-out. De boerderij is een veilige plek met een fijne sfeer waar het werken naar eigen kracht, persoonlijk contact, positiviteit en respect voor elkaar gewaarborgd wordt. Nuttig bezig zijn draagt bij aan een voldaan gevoel, geeft structuur aan de week en een gelegenheid om in contact te komen met anderen. De boerderij, gelegen aan het bos, biedt een kans om rust en ruimte te ervaren. Niet alleen vanwege de ruime omgeving maar ook door dat we iedereen de ruimte geven om zichzelf te zijn en op zijn/haar tempo een bijdrage te leveren. Wij hopen dat onze deelnemers op de boerderij hun talenten zullen (her)ontdekken en nieuwe waardering voor zichzelf zullen ervaren.

Activiteiten

Binnen de volwassen groep (ook wel de 30+ groep genoemd) richten we ons op de dagelijkse werkzaamheden van de boerderij. De deelnemers helpen in de tuinderij: bij het telen van de groenten op het land of in de kas. Ze helpen bij het netjes houden van het erf en de bloementuin. Op het land wordt er gewerkt met bijvoorbeeld het  plaatsen van  omheining of het verplaatsen van vee. In de winkel met het aanvullen van producten, samen stellen van bestellingen en/of helpen van klanten.  Er wordt geholpen bij het bereiden van maaltijden voor cateringen en schoonmaak van de ruimtes. Er is werk bij de verzorging van de dieren zoals het uitmesten en opstrooien van stallen.

Deskundige begeleiding

Op de boerderij is deskundige begeleiding aanwezig in de vorm van een zorgboer, een maatschappelijk werkster, sociaal pedagogisch hulpverlener, HBO en MBO-sociaal werk studenten. De begeleiding zorgt voor dagstructuur en duidelijkheid, persoonlijke begeleiding in gesprekken en biedt hulp bij het uitvoeren van de verschillende taken op de boerderij. De begeleiding organiseert 3 a 4 keer per jaar een vrolijke bijeenkomst met de deelnemers, vrijwilligers en begeleiders zoals bijvoorbeeld een zomerse barbecue, een uitje, feestavond met uitgebreide maaltijd of een filmavond.
Bent u benieuwd naar deze plek en zou u kennis met ons willen maken? Bel ons gerust voor een afspraak. We nemen graag de tijd voor u. U kunt vragen naar Anneke Brouwer of Hanneke van der Zandschulp.