Boerderij ervaringen

van onze deelnemers

Individuele begeleiding:

Al vanaf mijn eerste indruk van deze plek, heb ik het hier altijd naar mijn zin gehad. Toen ik hier voor het eerst kwam werd ik enthousiast ontvangen door de begeleiding, en bij de rondleiding was niets achtergelaten. De gesprekken om elkaar beter te leren kennen voelde fijn en vertrouwd.

Na een tijdje werd ik voor het eerst voorgesteld aan diegene die mij zou gaan begeleiden, gelijk een rustig en duidelijk gesprek aangegaan en plannen gemaakt voor de invulling van dagen met individuele begeleiding.

Mijn daginvulling ziet er vaak als volgt uit: ik begin samen met mijn begeleidster rustig de dag, met een kopje koffie en gezellig gesprek. Daarna bespreken we wat we kunnen gaan doen en waar ik zin in heb. Voor mij is dit vaak iets met de paarden doen, zoals grondwerk in de buitenbak, paardrijden, kroelen, wandelen of verzorgen. Altijd is het op eigen tempo en aangeven van wat je fijn vind. Als ik eenmaal met de paarden bezig ben is het heerlijk rustig in mijn hoofd, ik ben even helemaal gefocust op het gevoelige dier, en als er iets misgaat in mijn hoofd, reflecteert het paard dit in zijn/haar gedrag.

Als ik geen zin of puf heb om met de paarden te zijn, gaan we vaak in het bosgebied direct naast de boerderij wandelen, creatief bezig zijn, of praktische klusjes doen die ik zie zitten. Ook is er ruimte voor even helemaal niets, even wat drinken en kletsen.

De opvang die ze hier bieden als het even niet lukt ervaar ik als enorm veilig en zeker. Er wordt rustig met je overlegd, en gekeken naar wat het beste is voor jou op dat moment. Nog nooit ben ik gepusht iets te doen wat ik niet oké vind. Ook is er altijd ruimte voor iets nieuws proberen, zoals in de tuin werken, in groepsvorm werken/zijn, en uitbreiding van de tijd dat je hier bent.

Al met al ervaar ik deze zorgboerderij als de beste plek waar je je dag relaxt en veilig door kunt brengen!