Leghennen

Biologische eieren

Onze leghennen komen van een gespecialiseerd opfokbedrijf. Het ras is ‘Dekalb’. Het is een witte kip. En ja, deze kip legt witte eieren. Dit ras is een vriendelijk en robuust ras. Het ras legt langer eieren door dan haar bruine zusjes, heeft een goede weerstand tegen ziektes en minder voer nodig om eieren te produceren.

Een lage carbon footprint dus, een echte klimaatkip en een duurzaam ras, kun je met recht zeggen. Deze leghennen beginnen al met eieren leggen vanaf 20 weken oud, maar na 1 of 2 weken leggen de eerste kippen al.

Op ’t Paradijs hebben de kippen een uitloop van minimaal 4m2 per kip. Er is ruimte om zowel binnen als buiten te scharrelen. De productie en verzorging is geautomatiseerd. De eieren worden dagelijks via een lopende band verzameld, van een stempel voorzien en in trays geplaatst.

Voor het houden van deze kippen hebben wij ‘leaserechten’ nodig die wij elk jaar moeten kopen. Ook is het erg belangrijk ze gezond te houden door regelmatig het leefklimaat te checken, de dierenarts op bezoek te laten komen en verschillende inspecties te laten komen. Wij hanteren de criteria voor biologische kippen en eieren.

Fotogalerij

sfeerimpressie

leghennen
leghennen
leghennen