Dagbesteding volwassenen

Beschermd werk

Beschermd Werk
Deze groep is voor deelnemers tussen de ± 18 jaar en ± 70 jaar met psychisch of psychiatrische klachten. Daarnaast biedt deze groep ook ruimte voor deelnemers die een werkervaringsplek zoeken nadat ze langdurig ziek zijn geweest. De boerderij is een veilige plek met een fijne sfeer, waar het werken naar eigen kracht, persoonlijk contact, positiviteit en respect voor elkaar gewaarborgd wordt. Nuttig bezig zijn draagt bij aan een voldaan gevoel, geeft structuur aan de week en een gelegenheid om in contact te komen met anderen. We vinden het belangrijk om zorg en agrarisch met elkaar te verbinden en met deelnemers te kijken naar wat iemand kan en leuk vindt. Hierin mag iedereen zichzelf zijn en op zijn of haar eigen tempo een bijdrage leveren. We hopen dat onze deelnemers op de boerderij hun talenten zullen (her)ontdekken en nieuwe waardering voor zichzelf zullen ervaren.

Voorbeelden van taken en activiteiten die we in deze groep uitvoeren zijn; het verzorgen van dieren (koeien, varkens, kippen, paarden, katten, konijnen, geiten en schapen), het werken in de tuin, het helpen in de horeca, werken in de winkel of schoonmaak taken. We bieden hierin zoveel mogelijk maatwerk en laten de taken zoveel mogelijk aansluiten bij de leerdoelen van een deelnemer.

In deze groep wordt onder andere gewerkt aan het vergoten van zelfvertrouwen, het opbouwen van ritme en structuur en het opbouwen van contacten met groepsgenoten. We stellen samen een zorgplan op met persoonlijke leerdoelen, gericht op de ontwikkeling die de deelnemer zelf graag wil maken. Deze groep is van maandag t/m vrijdag, vanaf 10.00 tot 16.00 op de boerderij. We bespreken samen hoeveel dagen of dagdelen iemand graag wil komen. Zowel hele als halve dagen zijn mogelijk.

Individuele begeleiding/wooncoaching

We bieden aan eerder omschreven doelgroep individuele begeleiding. Dit kan geboden worden in de vorm van wooncoaching, individuele begeleiding op de boerderij of individuele begeleiding met behulp van paarden.

Tijdens de individuele begeleiding ondersteunen we de deelnemer bij het ontwikkelen van meer zelfredzaamheid. Zo kunnen wij ondersteunen bij zaken uit het dagelijks leven; boodschappen, financiën, voeding, administratie, schoonmaak. Daarnaast kunnen we ondersteunen bij het ontwikkelen en inschakelen van het sociaal netwerk van een deelnemer.  We stellen samen een zorgplan op met persoonlijke leerdoelen, gericht op de ontwikkeling die de deelnemer zelf graag wil maken.

Contact
Ben je benieuwd naar deze plek en wil je graag kennis met ons komen maken? Bel ons gerust voor een afspraak. We nemen graag de tijd voor je! Wanneer je ons belt op 0342-401253 kan je vragen naar Hanneke van de Zandschulp of mailen naar zorg@boerderijparadijs.nl