Biologische groenten en fruit

In onze tuinderij verbouwen wij zo’n 40 verschillende soorten groenten en fruit, met de seizoenen mee. We doen dit op biologische wijze. Op de volle grond vindt je de meeste bekende groentes (en een paar wat meer onbekende) die ons klimaat het hele jaar biedt. In onze koude kas wordt door de zonnestraling een klimaat gecreëerd waarmee we ook vruchtgewassen als tomaat, komkommer en aubergine kunnen produceren. Onze groenten en fruit worden gevoed met de verteerde stalmest van onze Brandrode runderen. Deze mest bevat organisch materiaal (voornamelijk stro) dat heel belangrijk is voor het bodemleven in de grond. Het bodemleven is namelijk de sleutel tot een goede voedingswaarde in onze groenten!

De tuinderij, met alle activiteiten die zij vraagt, wordt verzorgd door onze tuinders die daarbij hulp krijgen van de deelnemers en vrijwilligers die op de boerderij dagbesteding ontvangen. We zien landbouw en zeker tuinbouw als een belangrijke economische activiteit die zoveel mogelijk beleefd moet worden met iedereen die er gebruik van maakt. We stellen daarom onze tuinderij graag open voor zelfpluk of om gewoon eens te kijken, zodat je zelf mee kunt ervaren wat de tuinder onder andere beleefd.

Eet lekker van het seizoen en laat je verrassen wat wij op dit moment in de winkel hebben liggen. De vers geoogste groenten liggen voor je klaar in de schappen in de winkel.

Aardbeien

De aardbei is een product waar we op onze boerderij een speciale liefde voor hebben. De aardbeien van ’t Paradijs zijn van bijzondere, biologische kwaliteit. Dit komt doordat de aardbeien onbespoten zijn, er biologische voeding wordt gebruikt en omdat we heel lekkere rassen telen (Eleanny en Korona). Vanaf de zomer van 2019 staan de aardbeien niet meer in de stellingen, maar in de volle grond. Op deze manier zijn ook onze aardbeien 100% biologisch gekweekt.

Fotogalerij

sfeerimpressie