Biologische groenten en fruit

 

In onze tuinderij verbouwen wij zo’n 40 verschillende soorten groenten en fruit, met de seizoenen mee. We doen dit op biologische wijze. Op de volle grond vindt u de meeste bekende groentes (en een paar wat meer onbekende) die ons klimaat het hele jaar biedt. In onze koude kas wordt door de zonnestraling een klimaat gecreëerd waarmee we ook vruchtgewassen als tomaat, komkommer en aubergine kunnen produceren. Onze groenten en fruit worden gevoed met de verteerde stalmest van onze Brandrode runderen. Deze mest bevat organisch materiaal (voornamelijk stro) dat heel belangrijk is voor het bodemleven in de grond. Het bodemleven is namelijk de sleutel tot een goede voedingswaarde in onze groenten!

De tuinderij, met alle activiteiten die zij vraagt, wordt verzorgd door onze tuinders die daarbij hulp krijgen van de deelnemers en vrijwilligers die op de boerderij dagbesteding ontvangen. We zien landbouw en zeker tuinbouw als een belangrijke economische activiteit die zoveel mogelijk beleefd moet worden met iedereen die er gebruik van maakt. We stellen daarom onze tuinderij graag open voor zelfpluk of om gewoon eens te kijken, zodat u zelf mee kunt ervaren wat de tuinder onder andere beleefd.

Op deze website vindt u dagelijks het groenten assortiment dat die week te verkrijgen is. Zelf oogsten kan, maar er liggen ook versgeoogste groenten in de schappen in de winkel voor u klaar.

Probeer ook eens een groenten abonnement bij ’t Paradijs! U ontvangt dan wekelijks een tas met gevarieerde groenten van het seizoen. U kunt de inhoud zelf samenstellen, of dit door ons laten doen, zodat de inhoud nog even een verrassing blijft.

Aardbeien

 

De aardbei is een product waar we op onze boerderij een speciale liefde voor hebben. De aardbeien van ’t Paradijs zijn van bijzondere kwaliteit. Dit komt doordat de aardbeien onbespoten zijn, er biologische voeding wordt gebruikt en omdat we heel lekkere rassen telen (Eleanny en Korona). De aardbeien worden geteeld in bakken die op een stelling staan. Omdat ze dus niet in de volle grond staan mogen onze aardbeien niet biologisch heten. Teelt op stelling is veel arbeidsvriendelijker, wat we belangrijk vinden voor deelnemers die helpen bij de verzorging. Voor ons zijn biologische voeding, fantastische smaak en een onbespoten werkwijze het belangrijkst voor een verantwoorde aardbei!

Beleef de aardbeientijd met ons mee en kom plukken op de boerderij! Houd voor meer informatie en openingstijden onze website in de gaten. We verwachten de aardbeien van half juni tot half augustus, maar onder invloed van het weer kan deze periode verschuiven!

Fotogalerij

sfeerimpressie