Dagopvang voor ouderen

Elke maandag tot en met vrijdag bieden wij dagopvang voor (dementerende) ouderen die behoefte hebben aan sociale contacten, een daginvulling en/of ter ontlasting van de partner of mantelzorger.

Invulling van de dag

Om 10.00 uur wordt u welkom geheten door ons team van medewerksters, vrijwilligers en stagiaires. Wij drinken gezellig samen een kopje koffie of thee. Daarna is er gelegenheid om te helpen met diverse boerderijactiviteiten, zoals het voeren en verzorgen van onze dieren, het inpakken van eieren, wandelen op ons erf of in het nabijgelegen bos (‘Het Paradijs’), houtbewerken, helpen bij het voorbereiden van de warme maaltijd, samen een spelletje, een creatieve of een actieve activiteit doen. U kunt kiezen wat u graag wilt doen, wij vinden het belangrijk dat u een fijne dag heeft: ‘niets moet, alles mag’!

Om 12.30 uur eten we gezamenlijk een warme maaltijd, klaargemaakt onder leiding van onze kokkin met producten van onze eigen boerderij! Daarna is het mogelijk om te rusten of een activiteit te doen. Om ongeveer 14.45 drinken we samen koffie of thee en rond 16.00 uur wordt de dag afgesloten. Wij bieden veel persoonlijke aandacht en begeleiding gedurende de dag.

Deskundige begeleiding

De dagen op de dagopvang worden verzorgd en begeleid door verzorgenden, zij worden ondersteund door vrijwilligers en stagiaires. Ook is er een huisarts uit Barneveld beschikbaar in geval van een (urgente) vraag over de gezondheid van één van onze deelnemers. Door deelname aan de opvang blijft thuis wonen langer mogelijk.

Vervoer

Een team van vaste chauffeurs verzorgt het ophalen en weer thuisbrengen van onze ouderen in Barneveld en omgeving als u een beschikking hiervoor heeft.

Kwaliteitszorg

Onze boerderij is aangesloten bij de Federatie Landbouw en zorg, o.a. voor het kwaliteitssysteem. In dit systeem staan de richtlijnen beschreven die de boerderij volgt om goede kwaliteit te bieden. Uw moet dan vooral denken aan de volgende onderwerpen: veiligheid, hygiëne, brandpreventie, scholing, organisatie en beleid.  Dit is een greep van verschillende onderwerpen die behandeld worden door een kwaliteitsmedewerker.  Een kwaliteitsmedewerker bewaakt onze kwaliteit en werkt continue aan kwaliteitsverbeteringen.