Onze dieren

Brandrode runderen

Brandrode runderen herken je aan de diep donkerrode of bruinrode kleur met witte aftekeningen. Brandrode runderen zijn middelgroot. Het zijn rustige, zeer sociale en vriendelijke dieren. Het dier kan zich goed aanpassen aan veranderende leefomstandigheden, waardoor ze het hele jaar door in de buitenlucht verblijven. Met name het sociale karakter van deze runderen hebben ertoe geleid dat wij dit ras hebben gekozen om mee te werken op de boerderij. Onze ±40 brandrode runderen staan op het nabijgelegen landgoed Otelaar waar zij ruimte en een natuurlijke leefomgeving hebben. De runderen worden gehouden voor het biologisch vlees.

Varkens
In onze varkensstal hebben we plaats voor 80 varkens. Als zij groot genoeg zijn, worden ze geslacht voor het vlees. De varkens leven in kleine groepjes bij elkaar en hebben een binnen- en buitenruimte tot hun beschikking.

Ook voor de varkens hebben wij leaserechten nodig die we jaarlijks moeten kopen. De gezondheid van de varkens wordt nauwkeurig in de gaten gehouden en nagestreefd. We hanteren hierbij de criteria voor biologische varkens.

Fotogalerij

sfeerimpressie

Pietrain varken
Pietrain varken