Recepten!

Ontdek de lekkerste recepten!

Hieronder vind je de lekkerste recepten die je kunt maken met de verse groente uit onze tuin! Per recept wordt aangegeven voor hoeveel personen het is. Heb jij zelf lekkere gerechten die wij kunnen toevoegen aan de website? Laat het dan vooral aan ons weten!

Ovenschotel van Chinese kool en kerrie

Voor 2 personen

Ingrediënten

– 500 gr Chinese kool
– 250 gr (vegetarisch) gehakt
– 125 gr Champignons
– 100 gr (geraspte) jonge kaas
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 140 gr tomatenpuree
– 3 theelepels kerrie
– 1 theelepel nootmuskaat
– Peper en zout

Bereiding

1.Verwarm de oven voor op 200 graden.
2.Snipper de ui.
3.Bak het gehakt rul samen met de ui, kerrie, nootmuskaat en naar smaak een beetje peper en zout.
4.Snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes, de champignons in plakjes en de knoflook klein.
5.Voeg de kool, champignons en knoflook toe aan het gehakt en verwarm 1 minuut mee.
6.Roer de tomatenpuree er door.
7.Vet een ovenschaal in en schep daar het mengsel in.
8.Strooi de geraspte kaas over het mengsel.
9.Zet de schotel 20 minuten in de oven.
10.Zet voor een extra knapperig korstje aan het eind even de grill stand van je oven aan.

 

Stoofpot met koolrabi en wortelpeterselie

Voor 2 personen

Ingrediënten

– 500 gr koolrabi en/of wortelpeterselie
– 4 dl bouillon
– 800 gr aardappelen
– 2 eetlepels bladpeterselie
– 100 gr jong belegen kaas
– 80 gr boekweit
– 2 eetlepels tijm
– 15 gr boter

Bereiding

1.Breng de bouillon met wat zout aan de kook.
2.Leg de in blokjes gesneden koolrabi en wortelpeterselie erin.
3.Strooi de boekweit eroverheen en leg de in blokjes gesneden aardappelen erop.
4.Roer nu nog niet om.
5.Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag als de deksel heet geworden is.
6.Kook de stoofpot in 20 a 30 min gaar.
7.Meng de kruien, de in blokjes gesneden kaas en boter erdoor en laat de stoofpot van het vuur af nog 5 min toegedekt doortrekken.

 

Courgettesoep met spekjes of zalm

Voor 4-6 personen

Ingrediënten

– 1 grote witte ui
– 1 teen knoflook
– 1 kilo courgettes (ongeveer 3)
– 750 ml water
– Bouillonblokje
– 200 ml kookroom
– 150 gr spekreepjes of 200 gr warmgerookte zalmsnippers
– Verse dille
– Zout en peper

Bereiding

1. Snipper de ui en pers de knoflook en fruit deze aan in een soeppan.
2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en voeg toe aan de glazige ui en knoflook. Bak enkele minuten mee, terwijl je blijft roeren. Blus het geheel daarna af met het water en verkruimel de bouillonblokjes hierboven.
3. Breng aan de kook en laat daarna 10 minuten zachtjes koken.
4. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur (zonder olie of boter) en bak de spekjes hierin lekker knapperig. Dat duurt zo’n 5 – 10 minuten (sla deze stap over als je zalm wilt toevoegen in plaats van spekjes).
5. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Proef of je de courgettesoep op smaak vindt en maak eventueel verder op smaak met een bouillonblokje, zout en/of peper.
6. Verdeel de soep over 6 kommen. Maak af met een beetje kookroom, een eetlepel uitgebakken spekjes of zalmsnippers, eventueel wat peper en een beetje dille ter garnering.

 

Chinese kool met cashewnoten

Voor 2 personen

Ingrediënten

– 500 gr Chinese kool
– Zonnebloemolie
– 1 eetlepel sojasaus
– 100 gr gezouten cashewnoten
– 1 rode peper
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel azijn

Bereiding

1.Was de Chinese kool, snijd deze in repen en laat het even uitlekken.
2.Snijd de rode peper klein.
3.Verhit de olie in een wok en bak hierin de cashewnoten voor 2 min totdat deze goudbruin kleuren en schep deze dan uit de pan.
4.Fruit in de resterende olie de peper aan.
5.Schep de Chinese kool erdoor en roerbak deze 5 min totdat deze geslonken is.
6.Maak een sausje van sojasaus, honing en azijn.
7.Meng het sausje en de cashewnoten door de kool.

Maak eventueel het gerecht af met Chinese eiermie.

 

Bulgur/courgettesalade

Voor 2 personen

Ingrediënten

– 2 courgettes
– 200 gr bulgur
– 400 ml groentebouillon
– 40 ml yoghurt
– 25 gr zonnebloempitten
– 4 bosuitjes
– 15 gr rozijnen
– 1 citroen
– Klein bosje dille
– Olijfolie

Bereiding

1.Snijd de bosuitjes fijn en bak deze in een scheutje olijfolie zacht.
2.Voeg de bulgar toe en roer goed door. Bak dit een paar minuten zachtjes mee
3.Was de citroen en rasp de schil.
4.Roer de citroenrasp en rozijnen door de bulgar.
5.Breng de bouillon aan de kook.
6.Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de bulgur totdat deze gaar is.
7.Was de courgettes en rasp deze met een grove rasp.
8.Hak de dille fijn.
9.Rooster de zonnebloempitjes in een droge pan.
10.Meng de geraspte courgette met de dille en zonnebloempitjes door de bulgur.
11.Pers de citroen uit en meng het sap met een beetje olie, een snufje zout en peper door de yoghurt.
12.Roer, indien te dik, er een beetje water door.
13.Serveer de bulgur/courgettesalade met een dot yoghurt.

Tip: Maak het gerecht af met heerlijke Köfte!